Oldal kiválasztása

Biztosan sokat hallottatok már a Cégkapuról, itt az ideje elintézni. Ebben nyújt segítséget ez a blogcikk.

Mi is ez tulajdonképpen?

Nagyon kevés az infó, igazából nem tudjuk még, hogy fog működni, de az a lényeg, hogy ez lesz a hivatalos kormányzati kapcsolattartás eszköze, a gazdálkodó szervezetek számára biztosított hivatalos tárhely. A jövőben itt lehet majd ügyet intézni. Annyiban más, mint az ügyfélkapu, hogy ez a céghez kötődik, és nem a magánszemélyhez.

Kit érint?

Gazdálkodó szervezeteknek, ami a cégeket is magában foglalja: Bt-k, Kft-k, Zrt-k. Viszont az egyéni vállalkozókat nem, nekik nem kell ezzel foglalkozni.

Határidők

Regisztráció: 2017.08.30.
Regisztráció, amíg nem büntetnek: 2017.12.31.
Éles működés: 2018. január 1-től.
A regisztráció két perc, ne húzd-halaszd fölöslegesen!

Kinek kell regisztrálni?

Elsősorban a cég képviseletre jogosult tagjának.

Van másik megoldás is: olyan ügyfélkapuval rendelkező személy, aki erre kapott meghatalmazást, és rendelkezik a szervezet hatósági nyilvántartásban való szerepeltetését igazoló okiratokkal. Ezen iratokkal a meghatalmazott is regisztrálhat, neki csatolni kell a fenti dokumentumokat, és büntetőjogi felelősség tudatában nyilatkozni kell, hogy a csatolmányok valósak. Nos, ez semmiképp nem tűnik egyszerűbbnek, mint a képviselő, nálunk emiatt csak külföldi ügyvezető esetében jöhet szóba…

Mi/ki kell hozzá?

  • Ügyfélkapuval rendelkező képviseletre jogosult személy
    • Ha a képviselőnek még nincs ügyfélkapus hozzáférése, kérem csináljon! Ma már ez szinte kötelező, még magyarul nem beszélő ügyfeleim is pár perc alatt el tudják intézni, bármelyik kormányablakban megoldható.
  • Egy olyan e-mail cím, amire majd az értesítések jönnek
    • Alapból az ügyfélkapus e-mail címet ajánlja be, de mivel ez a céghez kötődik, megfontolandó a cég központi adminisztrációs e-mail címe. Fontos, hogy ez egy rendszeresen nézett, megbízható szolgáltatónál lévő cím legyen!

Hol és hogyan kell intézni?

Az ügyintézés helye: www.cégkapu.gov.hu
Ügyintézési idő: 2 perc (maximum!)

A videóban láthatod, ahogy én regisztráltam a VPB Számvitel Kft-t.

 

“Csináld meg

Ha a következő tennivaló nem tart két percnél hosszabb ideig, akkor tedd meg, amint kezedbe kerül az adott dolog.”

David Allen: Intézz el mindent

 

Share This